Viktoriin „Majandan ise“

8. oktoobril. 2015. osalesid Vändra Gümnaasiumi õpilased Pärnumaa majandusviktoriinil „Majandan ise“. Võisteldi kahes vanusegrupis: 5.-7. klassid ja 2.-4. klassid. Vändra Gümnaasiumi õpilased olid mõlemas vanusegrupis väga edukad.Viktoriin toimus telemängu „Kuldvillak“ stiilis. Iga võistkond sai järjest valida endale küsimuse, mis teemal küsimus on ja mitu punkti küsimus väärt on. Õige vastuse korral said võistkonnad vastavalt küsimuse väärtusele punkte, vale vastuse korral punkte maha ei võetud. Samuti ei pidanud küsimustele vastama kiiruse peale, kes kiireim, saab vastata, vaid kõigile anti aega mõtlemiseks ja vastamiseks.

Küsimused olid huvitavad. Oli kergemaid ja raskemaid küsimusi. Raskemate puhul tundsime end hästi, kui vastust teadsime. Vale vastus meid aga ei heidutanud, saime ikkagi uusi teadmisi juurde! Viktoriinil ei puudunud ka viimane ja kõige raskem küsimus, Kuldvillaku küsimus. Saime valida punktide arvu, mille peale mängime, enda võistkonna punktisummast suuremat arvu võtta ei saanud. Kui viimasele küsimusele valesti vastata, läheb see võistkonna punktidest maha, õige vastus lisab need punktidele juurde. Küsimuseks oli, kelle auks muudetakse 8. oktoober lipupäevaks. Vastuseks oli ettevõtjad.

Pärast viktoriini oli tore teistega küsimuste üle arutada, paljud tegid seda isegi tagasisõidul. See päev avardas meie kõigi silmaringi.

Uudise edastas Sandra Väliste 6. b klassist