Vändra Gümnaasium osaleb KIKi koolikonkursil

KIKi koolikonkursi eesmärk on innustada väikesi algatusi ning panna noori energiasäästuteemadele mõtlema ning lahendusi pakkuma. Konkurss toimub juba viiendat aastat järjest.

9. novembril algas KIKi energiasäästuteemaline koolikonkurss, kus osalevatel koolidel oli vaja ajavahemikul 9. – 15. november meisterdada oma koolis energiasäästlik, taaskasutavatest materjalidest valgusti. Samuti olid koolid konkursi ajal oodatud korraldama erinevaid keskkonnaalaseid üritusi. Konkursil osales 27 kooli. Esindatud olid Tartu-, Võru-, Järva-, Harju-, Saare-, Valga- ja Ida- ja Lääne-Virumaa, Jõgevamaa, Pärnumaa.

KIKi koolikonkursil osalemiseks tuli moodustada 4-liikmeline aktiivgrupp, mis koosnes koolinoortest ja juhendajast ning teavitada oma osalemisest KIKi kodulehel. Vändra Gümnaasiumist kuulusid aktiivgruppi 6.b klassi õpilased Gert Kristjan Näär, Rasmus Luur, Marko Toom ja 5. klassi õpilane Erki Tammepõld. Gert Kristjani algatusel ja tema vanemate toel on loodud taaskasutatud materjalidest täpiline valgusti, mille loomelugu saab lühikokkuvõttes jälgida https://youtu.be/p_-KUMkfH0c .  Valgustit täiendati poiste tööõpetuse tunnis. Video ja piltide nähtavakstegemisega aitas tegelda infojuht Kevin Lee.

I a klass pidas 5 koolipäeva jooksul igal hommikul 12 minutit videvikku, säästes kokku terve tunni jagu klassiruumi valgustamiseks kuluvat elektrienergiat. Nendega koos olid videviku pidamisse haaratud II ja III klass, kuulati ja loeti luuletusi. VI a klass kustutas oma 6 valgustit klassijuhatajatunniks, mis kestis 15 minutit. X klass pidas videvikku inglise keele tunnis rääkides samal ajal ökoturismist. Neljapäeval toimunud Enn Nurga mälestusvõistlusel matemaatikas ja reedesel luulekonkursil „Koidulauliku valgel“ lähtuti aulas samuti valgussäästlikest aspektidest. Oli hämaram ja huvitavam. Kokkuvõttes tegeldi 9. – 13. 11. energiasäästuga üle  kogu kooli, kaasatud said ka kooli külalised, kes osalesid matemaatikavõistluse aktusel.

Uudise edastas õpetaja Silja Enok