Majandusmäng Creatlon

Creatlon on Junior Achievementi ja EBS Gümnaasiumi loodud põnev meeskonnamäng 7.-9. klassi õpilastele, mis kestab läbi õppeaasta. Creatlon koosneb kolmest etapist: teadmised, ettevõtlusalane meeskonnatöö ja loovus.

Esimeseks etapiks oli on line-viktoriin majanduse ja ettevõtluse teemal, teiseks etapiks meeskonnatöö, kus tuli lahendada 4 kompleksset ülesannet  (ettevõtlusfookusega raadioreportaaž, uurimus oma kogukonnas pandipakendi taaskasutusest, analüüs palgamaksudest ja ümbrikupalgast ning vabatahtlik töö). Viimase etapi ülesandena tuli kirjutada ettevõtlusmuinasjutt.

Saime teada, et esimesed 10 paremat võistkonda kutsutakse tänuaktusele. See motiveeris meid head muinasjuttu kirjutama ja saimegi kutse aktusele Estonian Business School´i! Olime saavutanud viienda koha 24 võistkonna hulgas. Suureks üllatuseks sai meie võistkond ka Maksu- ja Tolliameti eripreemia. Võistkonda kuulusid Kerttu Kaljulaid ja Lucette Pikkor, juhendajaks õpetaja Riina Sikkal

Kuigi Creatlon on väga aeganõudev ja pikk meeskonnatöö protsess, soovitan ma kõigil 7.- 9. klassi õpilastel see vähemalt korra läbida. Creatlon annab võimaluse mõelda ja tegutseda nagu päris ettevõtja, julgust erinevate inimesetega suhtlemiseks, erinevate dokumentide kasutamise oskusi. Suur vaev tasus kindasti ära ja saime ka oma loovtöö väga hea tulemusega tehtud.

Uudise edastas Kerttu Kaljulaid, 8. klassi õpilane