Üleriigiline geograafiaolümpiaad

8. – 9. mail toimus Elva Gümnaasiumis Tartumaal järjerkordne üleriigiline geograafiaolümpiaad. Olümpiaadile oli kutsustud ka meie kooli 9. a klassi õpilane Madis Steinberg.

Olümpiaad koosnes kahest osast:

  1. Kirjaliku töö küsimused ja ülesanded toetusid põhiliselt õppekava eesmärkidele ja sisule. Samuti anti lahendada ülesandeid, mis on seotud igapäevasündmustega. Kirjalik töö toimus kõigile õpilastele Moodle’i keskkonnas.
  2. Maastikuvõistluse käigus tuli teha mitmesuguseid praktilisi töid välitingimustes, näiteks: maastiku, sh. maastikuprofiili joonistamine, nõlva kalde, jõe voolukiiruse määramine, taimkatteüksuste eristamine, marsruudi läbimine põhikaardi abil, sh asimuudi järgi liikumine jne.

Pärast ajude ragistamist oli õpilastel võimalus tutvuda kauni looduse ja rikka kultuurilooga Elva ja selle ümbrusega. Oma Arktika kogemusi jagas Timo Palo (mees, kes läbis suuskadel Arktika põhjapooluselt Teravmägedele).

Madis esindas meie kooli ja maakonda suurepäraselt. Maastikuvõistluses ja Interneti voorus saavutas ta oma vanuserühmas esimese koha ja üldkokkuvõttes III järgu diplomi. Tubli, Madis!

 

Riina Sikkal

geograafiaõpetaja

DSCN7095[1]