Aabitsapidu Vändra Gümnaasiumis

aabitsapiduFoto: Õie Kuusk

Kooliaeg jaguneb tähtsalt alguseks ja lõpuks. Sinna vahele jääb hulk väiksemaid ja suuremaid sündmusi. Esimene kooliaasta koosneb kahest poolest. Koolipõlve olulisim raamat “Aabits” on kaanest kaaneni läbi loetud ja tähed selgeks õpitud. Poolaasta lõppu tähistasid Vändra Gümnaasiumi esimesed klassid aabitsapeoga.

Ib klass esines mitme laulu ja tantsuga. Lapsed olid valinud “Aabitsast” oma lemmikpala “Maal”, mille klassi parimad lugejad ette kandsid. Lugejad oli ettevalmistanud klassijuhataja Kaili Salumäe, tantsud seadnud ja õpetanud Ave Naano.
Ia klass laulis kaasa, esitas erinevaid tsirkusenumbreid ja luges üheskoos peast klassi lemmikluuletust “Onu Heino rõõmus päev”. Akrobaatilised etteasted kogus ja sättis kavaks Age Raimets, laulud ja liikumised õpetas Liivi Lumijõe.
Loovussuuna õpilased esitasid üheskoos Maarja Padari lavastatud moeka minidramöödia “Heino eksis ära”. Etenduse lavakujunduse tegemisel oli suureks abiks Lii Rõõmusaar.
Esinemiste vahele loeti laste kooliteemalisi mõtteid. Õpilaste kodudest, vanematest klassidest ja lasteaiast saabunud aabitsapeo külalised said kuulda, mis kool on: “Kool on nagu lasteaed, aga seal saab õppida matemaatikat ja keemiat ja eesti keelt. Süüa saab koolis ja vahetunnid on. Oleks tore, kui vahetundide ajal saaks õues käia. Koolis saab teha üsna ootamatuid asju. Näiteks saab küpsetada saiakesi ja kasvatada herneid, ülikooli Hullu Teadlasega koos Skype teel katseid teha ja teadusjuttu rääkida. Koolis on malering ja uued sõbrad.”
Aabitsapidu tähistas I klasside õpilastele koolielus esimese eesmärgini jõudmist.
Vändra Gümnaasiumi I klassis õpib 35 last. Kõiki neid tervitas ja soovis edukat tähtsaima kooliaasta jätku Vändra Gümnaasiumi direktor Marget Privits.

Uudise edastas Silja Enok
Vändra Gümnaasiumi I a klassi klassijuhataja