TÜ Teaduskool kutsub õpilasi noortefoorumile

 5. jaanuaril korraldab TÜ teaduskool Tartu ülikooli aulas noortefoorumi, kus aineolümpiaadidel edukalt osalenud noored arutavad, mida saaks Eesti haridussüsteemi juures teha teisti, et andekate noorte arengut paremini toetada.

Seoses hiljuti avaldatud Eesti õpilaste suurepäraste PISA-testi tulemustega on haridusega seotud küsimused esiplaanile tõusnud. Sellele debatile pakub sisulist lisandust TÜ teaduskooli noortefoorum, mille peatähelepanu on teadushuviliste noorte arenguvõimalustel ja nende parendamisel Eestis.

Lähtuvalt foorumi teemast, on peamisteks esinejateks aineolümpiaadidel edukalt osalenud õpilased, kes jagavad oma kogemusi tänase haridussüsteemi tugevuste ja nõrkuste kohta ning ka selle kohta, millised lahendused nende puhul edukaks osutusid.

Foorumi sõnavõttude ja arutelude kaudu loodame paremini mõista, millist tuge vajavad andekad ja millised kasutamata võimalused on meil andekate noorete arengu toetamisel.

Kuigi foorum on ennekõike õpilastele, oodatakse ka õpetajaid ja kõiki teisi isikuid, kes sooviksid kaasa mõelda, kuidas pakkuda andekatele noortele parimaid arenguvõimalusi Eestis. Osalemine foorumil on tasuta. Foorumil osalejate panuse maksimaalseks ärakasutamiseks, on korraldajad mõelnud lahendusele, mille abil on osalejatel võimalik oma nutitelefoniga igal hetk debatti küsimuste, kommetaaride või mõtteavaldustega täiendada.

Lisaks sõnavõttudele ja arutlustele tunnustab Tartu ülikool 2016. aastal rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilasi.

Ürituse kava ja registreerumine lehelt:  http://www.teaduskool.ut.ee/et/noortefoorum-mis-takistab-andekate-noorte-kiiret-tippujoudmist

Ajakava trükitava PDF failina: http://www.teaduskool.ut.ee/sites/default/files/teaduskool/yld/tu_teaduskooli_noortefoorumi_ajakava_05.01.17.pdf

Ürituse korraldust toetab Tartu linn ja hasartmängumaksu nõukogu.

Lisainfo: Marek Järvik, TÜ teaduse populariseerimise peaspetsialist, 5177091, marek.jarvik@ut.ee