Küünlajaht on lõppenud

Küünlajaht on selleks korraks lõppenud. Vändra Gümnaasiumist osales 3.a klass kolmandat ja 6. klass viiendat korda. Kooliõpilastele suunatud projekti „Küünlaümbriste jaht“ eesmärk on propageerida koostööd ja loodussäästlikku suhtumist. Projekti sisu on aastate lõikes jäänud samaks, viimastel aastatel on lisaks küünlaümbristele kampaania korras kogutud ka kasutatud patareisid ja tehtud jäätmekäitlusteemalisi loovtöid. Sel aastal sisestati küünlaümbriseid ja/või patareisid koguva meeskonna andmed uude StartUp Viljandi veebikeskkonda. Kogumistulemuste sisestamine oli õpilastele uus põnev kogemus.

2018. aastal olid 3.a klassi parimad kogujad Andra Sherilyn Madison koos pere ja sõpradega (1687 ümbrist), Janely Alberg koos pere ja sõpradega (927 ümbrist), Adeele Lääniste (814 ümbrist). Kokku kogus 3.a klass 12 kg ümbertöötlemiseks sobivat alumiiniumi ehk 8762 kasutatud küünlaümbrist. Kogutud materjali aitas 3.a klassil ka sellel aastal Pärnusse viia Miia Mariani ema Mereli Tõnisson. Suur tänu abi eest!

Küünlajaht korraldustiim teatas, et 3.a klassi loovtöö läks kampaania Facebooki lehele võistluse albumisse ülesse. Loovtöö on ühislooming ja sellel on rohkesti autoreid.

2018. aastal olid 6. klassi parimad kogujad Birgit Tiismaa koos pere ja sõprade ning tuttavatega (6943 ümbrist), Janor-Jarko Põldre koos pere ja sõpradega (3683 ümbrist+ 31 patareid), Laura Orlova koos pere ja sõpradega (2960 ümbrist). Kokku kogus 6. klass 29,1 kg ehk 18437 kasutatud küünlaümbrist.

Suur tänu kõigile peredele ja kogukonna liikmetele, kes „jahiõnne“ poovisid, võistlusse panustasid ja aitasid seeläbi kaasa loodussäästliku suhtumise levitamisele!

Küünlaümbriste jahist osavõtnud klasse juhendanud

Vändra Gümnaasiumi õpetajad
Silja Enok ja Mari-Liis Jaanson