Loovussuuna õpilased Kadrioru Kunstimuuseumis ja OMNIVA peamajas

II ja III klasside loovussuuna õpilased käisid Kadrioru Kunstimuuseumis näitusel „ Aivazovski. Ideaali otsinguil“ ja erinevate ametitega tutvumas postiettevõtte OMNIVA peamajas.

Muuseumitundi nimega Meremaastikud kirjeldab kunstimuuseum ise järgmiselt:“ Tänu kuulsale Vene meremaalijale Ivan Aivazovskile saame tuttavaks eripärase maastikumaali žanriga – mariiniga. Õpilasi ootab unustamatu reis kaugele maale. Üle Läänemere, edasi Itaalia Vahemere rannikule ja siis läbi Bosporuse väina kuni kunstniku koduni Krimmi, Musta mere ääres asuvasse Feodossijasse. Reisi ajal uuritakse erinevaid loodusnähtusi, ilmastikku ja muidugi ilmakaari.“

Allikas: https://kadriorumuuseum.ekm.ee/uhekordsed-muuseumitunnid-lasteaed-ja-pohikooli-i-aste1/

Muuseumitund meeldis kunstihuvilistele ja mitmed neist lubasid koos vanematega tagasi tulla, sest püsiväljapanek jäi veel vaatamist ootama.

Pärast pisikest piknikku 300. aastapäeva tähistavas Kadrioru pargis ootas ekskursioon OMNIVA peamajas, mis sisaldas  tutvumist meie suurima postiettevõtte töö ja ametitega. Saime haruldase võimaluse jälgida reklaamide, kirjade ja pakkide sorteerimisliinide tööd. Soovijad said omnigiididelt kingiks postmargi ja võisid ise tembeldada ning kirjasõbrale teele saata kodus valmis kirjutatud kirjad. Väga põnevaks osutus kohtumine koerast tollitöötajaga, kelle ülesandeks on kirjade ja pakkide kontrollimine ja ohtlike ainete avastamine.

Õp Silja Enok