Tallinna Teaduspark Tehnopol viis Vändra Gümnaasiumis läbi minihäkatoni

Vändra Gümnaasiumi ettevõtlusnädala lõpupäeval esinenud Tallinna Teaduspark Tehnopol viis läbi minihäkatoni gümnasistidele ning rohemajandustunnid seitsmenda ja kaheksanda klassi õpilastele.

Tundides uuriti, mis on rohetehnoloogia, kuidas mõõta inimtegevuse mõju keskkonnale ja kutsuda ellu muudatusi tervise, ennetuse ja sotsiaalhoolekande vallas.

Gümnasistidele suunatud idufirma rajamise kiirkursuse viisid läbi  Kadri Tammai, Brait Pilvik ja Martin Goroško. Minihäkatoni teemaks oli meie gümnasistide äriideede lahendamine uute tehnoloogiate abil. Kiirkursus lõppes oma meeskonna idee esitlusega 120 sekundi formaadis.

Parimatena said Tehnopoli teadus- ja kommunikatsioonijuhilt Kadri Tammailt auhinnad lehmakarja juhtiva kiibi ja metsa eksinud seenelisi aitava võtmehoidja loojad. Auhinnatud ideedel on Martin Goroško hinnangul reaalseks tooteks kasvamise potentsiaali.

7.-11. oktoobrini toimunud Vändra Gümnaasiumi ettevõtlusnädala läbivaks teemaks oli roheline eluviis.  Tallinna Teaduspark Tehnopol oli ettevõtlusnädala peaesineja.

Silja Enok
Vändra Gümnaasiumi õpetaja