Briti päeva

31.oktoobril võtsid 6.klassi õpilased Elise Helene Maranik, Kerteli-Kretebel Reiksar ja Laura-Liisa Vooremäe koos oma inglise keele õpetajaga osa Pärnu linna ja Pärnumaa 6.-8.kl õpilastele mõeldud Briti päevast Sindi Gümnaasiumis.

Osales 13 tiimi 12st koolist.   

Külalisena astus üles dr Roger Evans (EMÜ), kes sünnijärgselt on pärit Newcastle’st, Inglismaalt. Tema hoogne ettekanne, vürtsitatud peene briti huumoriga, Briti saartest ja Ühendkuningriigist oli sissejuhatus järgnevatele esitlustele.

Seekordse Briti päeva teemaks oli „ Victoria ja Albert 200“. Koolide 3-liikmeliste võistkondade  esitluste teemad olid põnevad. Meie kooli esitlus oli kuninganna Victoria ja prints Alberti üheksast lapsest, nende huvidest ja saatusest. Õpilased ja õpetajad-juhendajad laiendasid silmaringi Victoria ajastu elust ja inimestest, moest ja muusikast, ametitest ja saavutustest, kuritegudest ning meditsiinist. Igas ettekandes oli midagi tuttavat kõigile, kes ajastut uurinud olid.

Esitlused olid kõik omanäolised – moeshow, näidend, powerpoint esitlus, plakat, tants, Youtube’i filmile peale loetud elulugu.

Vändra kooli õpilased esinesid enesekindlalt ja julgelt.

“Victoria ja Albert 200” teemal osaleti ka Kahoot-viktoriinis. Olles vaid 6.klassis, said meie õpilased palju õigeid vastuseid. 

Esikolmiku moodustasid Pärnu Vabakooli, Häädemeeste Keskkooli ja Sütevaka Gümnaasiumi 8.klasside õpilased.

Päevale andsid vürtsi Sindi Gümnaasiumi algklasside esitatud šoti tantsud. Jalg hakkas tatsuma, kui kaks gümnaasiumi noormeest lõõtsad pingule tõmbasid ning iiri lugusid mängisid.
Kõik osalejad said kingitusi, päev lõppes ühiselt torti süües.

Ülle Tomingas

inglise keele õpetaja